A képek most vasárnap készültek Belgrádban, amikor egy homoszexuális felvonulás ürügyén zavargások robbantak ki. Ebből az alkalomból állampolgárok egy csoportja útjára indította a 22L vonalon közelekedő 66 - os pályaszámú trolit a rendőrsorfal felé. Ezen a videón látható az indítás:

https://www.youtube.com/watch?v=vxYtatIvBec

 

Ilyenkor szokás balkán intoleranciáról, meg egyebekről írni, de ha nem lett volna ez a felvonulás, akkor lett volna más. Szerbia nagyjából ott tart, mint Magyarország néhány éve. 2008 - ban, az elnökválasztáskor a mai elnök, Tadic nem kispályázott, hanem olyan szinten igérgetett, hogy ha minden megvalósul, akkor Szerbia Hollandia szintjén áll majd. Ez már akkor is teljesen abszurd volt, de arra azért számítani lehetett, hogy a stabil gazdasági növekedés lassú, de folyamatos javulást jelent. Sajnos a válság a beláthatatlan jövőbe tolta ki Hollandia utolérését, az Oroszországtól és a Nemzetközi Valutaalaptól kapott kölcsönök csak arra voltak elegendőek, hogy az összeomlást elkerüljék. Így Szerbia nyugatbarátnak mondott vezetése már lassan két éve Bajnai módjára tévelyeg a gazdasági válság viharában. Nem meglepő módon az emberek ezt nem találják elégséges kormányzati tevékenységnek és ennek hangot is adnak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://donaubus.blog.hu/api/trackback/id/tr242362205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GOLAZ 2011.04.18. 20:03:20

Az Usce parkban is meg lehetett volna rendezni, de az nem volt elég jó. Mindenáron a belvárosban szerettek volna felvonulni a melegek. Meg is lett az eredménye.
süti beállítások módosítása