Az új Belváros

2012.12.26. 15:06

A Belváros főutcájához kapcsolódóan december 20 - tól lezárták az aluljárót a Ferenciek terén. 

Az ötlet, hogy a Szabadság teret és a Kálvin teret egy egységes útvonallal összekössék a '30 - as évekből származik, csak akkor még várostengelynek hívták. Akkoriban sokkal nagyvonalúbban képzelték el ezt az utat. Az Október 6 - a utcát kiszélesítették volna, a Szabadság téren a Pénzintézeti Központ oldalán ez látszik is. Lebontották volna a Szent István bazilikát eltakaró házakat, az Erzsébet téren az új Nemzeti Színház mögött haladt volna el az útvonal és a Főposta lebontása után rá lehetett volna látni az új városházára. A maradék szakaszon kb. maradt volna minden. 

Ebből az egészből a Szabadság téren a Pénzintézeti Központ elméletileg skandináv, gyakorlatilag ormótlan épülete és egy sokkal jobb bérház - üzletház épült meg.

Golaz: DSCF5441 másolata

Golaz: DSCF5442 másolata Golaz: DSCF5444 másolata

A bejegyzés trackback címe:

https://donaubus.blog.hu/api/trackback/id/tr494982230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása