140

2016.04.03. 12:41

- Elnézést, van még itt hely a kabinban?
- Óh persze, igen.
.....
- Kéri a fél csokimat?
- Köszönöm, nem.
…..
- Meddig megy? Nagykőrös? Kiskunfélegyháza? Cegléd? Szeged?
- Szegedig.
- Én is. Karbantartó villamosmérnök vagyok a vasútnál. Most képzelje! Meghívnak, hogy továbbképzést tartsak a túlemelt körívű pályán fekvő űrszelvények bővítéséről olyan kollégáknak, akik azt sem tudják, mi a különbség egy szabványos és egy tranzit rakszelvény között!
- Igazán?
- Ez nem az ő hibájuk. Oké, lehetnének alázatosabbak vagy szorgalmasabbak, de miért is kellene nekem mondjuk azzal tisztában lennem, hogy a keskeny-nyomtávolságú vasutak közül már a Taraczközi és Somogy-Kéthely menti vasút is megszűnt?? Nemigaz? Mit olvas?
- Chuck Palahniuk-tól a Túlélőt.
….
- Tudja mit? Nem is az zavar a legjobban, hogy éves szinten 9-10 napot elvesznek a munkaidőmből ezek a tréningek, hanem az a közöny, motiválatlanság és nemtőrödömség, amivel ilyenkor találkozom. Mondok egy példát. Mint ismeretes, a transzformátor szekunderének rövidrezárásakor a primer oldalon felvett teljesítmény igen jó közelítéssel a primer és a szekunder tekercsveszteség összegével egyenlő. Namármost, amikor ezt a... egy pillanat, ezt most muszáj felvennem, a feleségem hív, biztos azért, hogy beugrottam-e a nővéréhez a kocsonyáért. Na fogadjunk, hogy ezt fogja kérdezni. Halló! …
…..
- Na ugye, hogy megmondtam, hogy ezért hív.
- Khmm…
- Tehát ott hagytam abba, hogy a szekunder tekercsveszteség indukciója… na, végre elindultunk. Azt tudta, hogy a csapatom tervezte például az albertirsai felsővezetékeket?
- Valóban?
- Mikor odaérünk, megmutatom. Jó a könyv, amit olvas?
- Igen.
.....
- Miről szól?
- Többrétű mű, de számomra az üzenete az elszigeteltség iránti olthatatlan vágy hiábavalósága, vagyis hogy hiába próbálsz meg csak akár egy órára magadban lenni és kikapcsolni, nincs esélyed.

A bejegyzés trackback címe:

https://donaubus.blog.hu/api/trackback/id/tr408556036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása