140

2016.04.03. 12:41

- Elnézést, van még itt hely a kabinban?
- Óh persze, igen.
.....
- Kéri a fél csokimat?
- Köszönöm, nem.
…..
- Meddig megy? Nagykőrös? Kiskunfélegyháza? Cegléd? Szeged?
- Szegedig.
- Én is. Karbantartó villamosmérnök vagyok a vasútnál. Most képzelje! Meghívnak, hogy továbbképzést tartsak a túlemelt körívű pályán fekvő űrszelvények bővítéséről olyan kollégáknak, akik azt sem tudják, mi a különbség egy szabványos és egy tranzit rakszelvény között!
- Igazán?
- Ez nem az ő hibájuk. Oké, lehetnének alázatosabbak vagy szorgalmasabbak, de miért is kellene nekem mondjuk azzal tisztában lennem, hogy a keskeny-nyomtávolságú vasutak közül már a Taraczközi és Somogy-Kéthely menti vasút is megszűnt?? Nemigaz? Mit olvas?
- Chuck Palahniuk-tól a Túlélőt.
….
- Tudja mit? Nem is az zavar a legjobban, hogy éves szinten 9-10 napot elvesznek a munkaidőmből ezek a tréningek, hanem az a közöny, motiválatlanság és nemtőrödömség, amivel ilyenkor találkozom. Mondok egy példát. Mint ismeretes, a transzformátor szekunderének rövidrezárásakor a primer oldalon felvett teljesítmény igen jó közelítéssel a primer és a szekunder tekercsveszteség összegével egyenlő. Namármost, amikor ezt a... egy pillanat, ezt most muszáj felvennem, a feleségem hív, biztos azért, hogy beugrottam-e a nővéréhez a kocsonyáért. Na fogadjunk, hogy ezt fogja kérdezni. Halló! …
…..
- Na ugye, hogy megmondtam, hogy ezért hív.
- Khmm…
- Tehát ott hagytam abba, hogy a szekunder tekercsveszteség indukciója… na, végre elindultunk. Azt tudta, hogy a csapatom tervezte például az albertirsai felsővezetékeket?
- Valóban?
- Mikor odaérünk, megmutatom. Jó a könyv, amit olvas?
- Igen.
.....
- Miről szól?
- Többrétű mű, de számomra az üzenete az elszigeteltség iránti olthatatlan vágy hiábavalósága, vagyis hogy hiába próbálsz meg csak akár egy órára magadban lenni és kikapcsolni, nincs esélyed.

Link a Szkopje bloghoz

2016.03.12. 12:57

http://skopje.blog.hu/

Mivel nehezen találtam meg ezt a Szkopjéról szóló blogot, ezért belinkelem. Csak ezernyi másik volt heléyette, hogy nahát trendi, meg van víz, hogy fejlődnek, de, hogy mi van ott valójában az nem. Már régen nem frissült, gondolom elköltözött a szerző. De műve tovább él. p

xD Warning! xD

2016.03.02. 12:22

Az eredeti innen felfelé lépkedve olvasható. Viccelődhetnék, hogy jól összezárták magukat... p

 

A ma kapható kocsikhoz képest még Genyó is kőbalta-technológia - legalábbis az elektronika, az igen minimális benne. (Cserébe viszont nem kell szerszámkészletet hordanom magammal, annyiban jobb a Zsigulátor-kategóriánál, meg az általános megbízhatóságban is, ugyebár.)

S azt az igen minimális elektronikát is baszol megcsináltatni.

Ha nem lesz durvább forgalmi esemény, akkor 1-2 hónapon belül kiolvastatom a hibakódot és pontosan fogom tudni, hogy mi van elbaszódva. A lambdaszonda és a benzinpumpa ki lett cserélve novemberben, azóta megy a kocsi gond nélkül, viszont a check engine-lámpa továbbra is villog. Újrakábeleztetni viszont nem fogom a kocsit, ha arra gondolsz. Annyit nem ér.

Én arra gondolok spec, h országúton éjjel, Lámpa nélkül közlekedsz. Figyelj, nem vagy te tehervonat, h térközjelzőkkel fedezzenek......  Az egyéni közlekedést meg kell szüntetni, s mindenki menjen vonattal. Ennyi :)

Már november eleje óta rendben van a világításom, te szerencsétlen faszkalap.

Tipikus magyar vagy. Azt emeli ki, hogy már november óta. De volt november előtt IS. Hosszu hosszú hónapokig. Figy nem érted vagy genyóért kár, azt leszarjuk. Majd iszunk egy kávét a temetésen, s annyi, de ha emiatt más megdöglik álltalad, az már majd a Kormánynak rÓsz lesz, mert jajj fogy a magyar. Néha gondolkozz már el azon, h milyen műszaki állapotú kocsit viszel ki a garázsból.

Hát nem tudom, azért feltűnhetett volna, hogy nem sötét előttünk az út, amikor karácsony este elmentünk állványozni... Főleg, ha magadban már jó eséllyel akkor is rugóztál ezen, előtted lévén én, meg a kocsi. Különben meg csak március óta ment a kocsi (tudod, előtte állt 3 hónapig), utána nagyjából májusig rendben volt a világítás, akkor elment a jobb első refi. A szerelőm nem tudta megszerelni, ezért nem erőltettem, a rendőr pedig nem büntet ezért, csak szól (és ez így is maradt szeptemberig, amikor este futottam bele Hatvanban egy közúti ellenőrzésbe, de akkor is megúsztam egy ötezressel). Utána ment el bal elől is a világítás, de hátul végig megvolt, és ezután a legritkább esetben vittem ki sötétben a kocsit, de akkor is használtam a helyzetjelzőt, és nem az ország túlsó végén jártam éppen, csak Dunakeszin - de volt, hogy inkább bent aludtam a városban a főnöknél, csak hogy ne kelljen rendőrrel összefutnom (a választások éjszakáján volt ez). Ezután nem sokkal lett kijavítva, szakembernél. Ennyit erről, mielőtt még elterjesztenél rólam valami olyat, ami közel sem igaz.

Új Gotthard, új cikk

2016.03.02. 10:14

Na végre van új cikk. Ezúttal Svájcból, mert jártam ott is. Engem annyira nem hatott meg, de ne válogassunk.

 

DSC01362

Egy fél óra

2016.01.28. 14:55

A király szülinapja

2015.09.05. 00:06

DSC01098

 

Koningsdag. A Koningsdag egy holland ünnep, nem vonatos esemény, hanem az uralkodó születésnapjának megünneplésére szolgál. Idén április 27 - 28 - ra esett. Ilyenkor karneválokat rendeznek mindenhol, késő délután, estefelé petárdák durranása, túlcsorduló mobilvécék és különös szagú füst jelzi, hogy a hangulat a tetőpontjára hágott. A legelszántabbak relaxációs járművekben kezdik az ismerkedést a következő órák újszerű körülményeivel. A többség viszont otthon piheni ki az ünnep fáradalmait. A legnagyobb karnevált Amszterdamban tartják, amit célszerű legalább részben vonattal megközelíteni. Ilyenkor az egész belvárost lezárják.

Szomszédok - 1

2015.09.04. 23:57

Képzelje művész úr, az előbb vásároltam a karácsonyi kiárúsításon ezt a csinos kis orrszőrvágó készüléket. Nem is tudom, ha mindenki találna valami kis örömet legalább az ünnepek előtt, talán boldogabb világban élhetnénk.

Nézze Böhm. Menjen vissza a pincéjébe az orrszőrvágójával együtt, ott keresse az elveszett lelki békéjét, de ne engem zaklasson!

Nahát! Maga goromba fráter! Magával sem beszélek többet!

 

 Mindennek a jó oldalát kell nézni. Amíg az én öreg barátom engem untat, addig sincs egyedül.

süti beállítások módosítása